Voedingsleer

Tekort aan voedingsstoffen

Helaas is onze voeding niet meer zo voedzaam als het ooit was. In ons fruit en groenten zitten nog niet de helft aan voedingsstoffen van wat er 50 jaar geleden in zat, toch is op er basis van deze verouderde gegevens een ‘Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid’ van vitamines en mineralen samengesteld.

Deze ADH is bedoeld voor gezonde mensen om net niet ziek te worden, waarom zou je niet kiezen voor een optimale gezondheid? Bovendien is onderzocht dat slechts 2% van de bevolking voldoet aan deze ADH.

Daarbij zijn er diverse oorzaken voor tekorten;
Zoals de al eerder genoemde maag- en darmproblemen, waardoor voedingsstoffen niet of slecht opgenomen worden.
Stress en medicijnen; die beiden echte vitaminerovers zijn.

 

Voeding en gezondheidsproblemen

Mijn ervaring is dat er vaak een relatie bestaat tussen gezondheidsklachten en voeding, door gebruik te maken van spiertesten kan het lichaam aangeven welke voedingsmiddelen beter vermeden kunnen worden. Iedereen is uniek, wat voor de één goed is hoeft dat voor de ander niet te zijn. Bij darmklachten kan een aangepaste voeding al snel tot verbetering leiden.