Kokosolie

0

KokosnootTijdens het zappen hoorde ik bij Boulevard een verhaal over olie van de mode-expert Fiona. Van  mode weet ze misschien veel, het verhaal over olie was duidelijk ‘de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt’.

“Het ging o.a. over kokosolie daar zou je witte tanden van krijgen, een lepeltje in de mond doen, laten smelten en dan door je tanden laten gaan, absoluut niet doorslikken! Kan ook met zonnebloemolie, maar kokosolie is het beste.” Aldus Fiona.

Kokosolie is heel gezond voor je omdat het anti bacterieel is, goede vetzuren heeft, goed verhit kan worden in tegenstelling tot olijfolie, waar schadelijke stoffen vrijkomen na verhitten. Kokosolie is heel geschikt om af en toe je tanden mee te poetsen vanwege die anti-bacteriële werking en daarna mag je het vooral doorslikken. Zonnebloemolie laat je fijn in de winkel staan en ga je zeker niet je mond mee spoelen.

De olie die ze bedoelen als mondverzorging is speciaal samengesteld voor olietrekken. Een slok olie langere tijd door je mond, tanden en kiezen bewegen. Deze olie is samengesteld uit olijfolie, hennepolie, kokosolie en muntolie aangevuld met kruiden zoals oregano, kaneel, kruidnagel en pepermunt. Deze olie slik je niet door na 5 tot 10 minuten olietrekken. Goede mondverzorging.