feb
6
0

Kokosolie

KokosnootTijdens het zappen hoorde ik bij Boulevard een verhaal over olie van de mode-expert Fiona. Van  mode weet ze misschien veel, het verhaal over olie was duidelijk ‘de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt’.

“Het ging o.a. over kokosolie daar zou je witte tanden van krijgen, een lepeltje in de mond doen, laten smelten en dan door je tanden laten gaan, absoluut niet doorslikken! Kan ook met zonnebloemolie, maar kokosolie is het beste.” Aldus Fiona.

Kokosolie is heel gezond voor je omdat het anti bacterieel is, goede vetzuren heeft, goed verhit kan worden in tegenstelling tot olijfolie, waar schadelijke stoffen vrijkomen na verhitten. Kokosolie is heel geschikt om af en toe je tanden mee te poetsen vanwege die anti-bacteriële werking en daarna mag je het vooral doorslikken. Zonnebloemolie laat je fijn in de winkel staan en ga je zeker niet je mond mee spoelen.

De olie die ze bedoelen als mondverzorging is speciaal samengesteld voor olietrekken. Een slok olie langere tijd door je mond, tanden en kiezen bewegen. Deze olie is samengesteld uit olijfolie, hennepolie, kokosolie en muntolie aangevuld met kruiden zoals oregano, kaneel, kruidnagel en pepermunt. Deze olie slik je niet door na 5 tot 10 minuten olietrekken. Goede mondverzorging.

jan
22
0

Rode gistrijst

Rode gistrijstRode gistrijst verlaagt de LDL-cholesterol met 22%, dat bevestigt Italiaans onderzoek gedaan op gezonde personen met verhoogd cholesterolgehalte. Daarnaast zagen onderzoekers ook een daling van ontstekingen en een daling van ‘herstelwerken’ aan de bloedvatwanden. Geen bijwerking waren aan deze vier weken durende behandeling gebonden. Het onderzoek maakte gebruik van een rode gistrijst extract met 10 mg monacoline.

Rode gistrijst is een door Europa goedgekeurde cholesterolverlager. Maar rode gistrijst doet duidelijk meer: door ontstekingen te verlagen, pak je de belangrijkste oorzaak van aderverkalking aan. Dat er minder herstelwerken aan de bloedvatwanden zijn, duidt erop dat ze effectief in een betere staat zijn. Wanneer herstel continu belemmerd wordt (o.a. door ontstekingen), zullen de bloedvatwanden verharden en vernauwen.

dec
7
0

Gezonde noten

Een cliënt van mij had gelezen in de krant dat een handje noten per dag heel gezond was, dus dat deed ze. Lekker gemengde noten, gebrand, gezouten en met pinda’s.Pistache noten

Jammer dat er in zo’n artikel niet bijstaat dat bijv. pinda’s helemaal geen noten zijn! Het om ongebrande noten gaat, zonder zout. Zoals walnoten, rijk aan omega 3 en polyfenolen, paranoten; 2 per dag is al voldoende om genoeg selenium binnen te krijgen, een mineraal wat bijna niet meer in onze voeding voorkomt omdat het uit onze bodem verdwenen is. Amandelen regelen je bloedsuiker.

Pistachenoten zijn rijk aan gezonde (onverzadigde) vetten, vezels,magnesium, kalium, vitamine K, en vitamine E. De groene kleur is afkomstig van ‘luteïne’, een antioxidant voor de ogen.
Een dagelijkse portie van 30-120 gram noten verlaagt de cholesterol en andere bloedvetten. Een aantal studies tonen ook een weldadige invloed op de bloedvaten, zoals lagere bloeddruk en vermindering van ontstekingen aan de bloedvatwand.

nov
8
0

Nieuw blog

Met trots presenteer ik mijn nieuwe website. De oude was ook mooi maar ik kon daar niet goed mijn ei op kwijt. Op deze site start ik mijn blog, waarvoor je je  kunt inschrijven.

Ik vind het leuk en waardevol om interessante boeken, wetenswaardigheden over voeding, vitamines, mineralen met jullie te delen. Ik lees alle vakbladen die er uit komen en met bronvermelding, zal ik verslag doen van artikelen die naar mijn idee de moeite waard zijn om te vermelden. Dus hou me in de gaten en deel vooral mijn site met vrienden en bekenden.